Maailmassa on mestareita, jotka pitävät osaamisensa omana tietonaan ja vaikenevat kysyttäessä kuin muuri. Menestyksekkään muusikon uran luonut hevikitaristi Douglas Blair ei ole yksi heistä. Hän pitää kunnia-asianaan tiedon jakamista tuleville menestyjille.  Jyväskylässä Blair opastaa nuoria kykyjä.

lue lisää näköislehdestä

Kirittäret lähtevät alkavaan Superpesiskauteen kovin odotuksin; kotiin tuomisiksi kelpaa vain mestaruus. Tavoite on realistinen pelinjohtajan mukaan, sillä joukkueen rosterissa riittää iskukykyä. Viime vuonna loukkaantunut Virpi Hukkakin on toipunut pelikuntoon.

lue lisää näköislehdestä

Weser-joen varrella sijaitseva, reilun puolen miljoonan asukkaan Bremen on monelle vielä tuntematon matkakohde, mutta keväästä loppukesään tarjolla olevat suorat lennot Tampereelta vanhaan hansakaupunkiin ovat herättäneet matkailijoiden mielenkiinnon. Useat lentoyhtiöt lentävät Bremeniin myös Helsingistä.

> lue lisää näköislehdestä

Laukaassa on ollut jo useamman vuosikymmenen ajan vilkasta leiritoimintaa kesäisin ja muina koulujen loma-aikoina. Leirien teemoja on mietitty yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Leirit ovat avoimia myös ulkopaikkakuntalaisille, kauimmaiset leiriläiset ovat tulleet Australiasta asti. Ilmoittautuminen Laukaan kunnan kesäleireille on alkanut viime viikolla.

lue lisää näköislehdestä

Iloinen äänten sekamelska kantautuu korviin istuessamme SuperPark Jyväskylän aulakahvilassa. Nuoria poikia astelee ovesta sisään, jokunen aikuinen touhuaa temppuradalla lastensa kanssa, juhlahuoneessa valmistellaan syntymäpäiviä ja keskellä hallia aloittelee ryhmä parkourtyylistä ohjattua tuntiaan.

lue lisää näköislehdestä

Omakotitaloasujat arvostavat yhä useammin asumisen helppoutta. Esimerkiksi helppohoitoisen metsäpohjan eli kuntan käyttö on lisääntynyt pihamailla. Pihasuunnitteluun ja -saneeraukseen erikoistunut yrittäjä Kauko Lehtonen kertoo, että myös pihojen hoitosopimusten solmiminen on yleistynyt.

lue lisää näköislehdestä