Mattoa valittaessa kannattaa trendien seuraamisen sijaan satsata laatuun ja kestävyyteen ja tehdä päätöksiä oman mielen mukaan. Halpa tuote päätyy nopeasti kierrätykseen, kalliimman ja laadukkaamman elinkaari on monesti pidempi.

lue lisää näköislehdestä

Jyväskyläläisten kiekkofanien pitkä odotus on vihdoin päättynyt. Jarkko Immonen on palannut kahdeksan vuoden mittaiselta kiertueeltaan Hippokselle ja pukee jälleen JYPin hurrikaaninutun päälleen.

lue lisää näköislehdestä

Torikeskuksen De Café on vakiinnuttanut paikkansa Jyväskylän keskustan kahviloiden joukossa. Sisustuskahvilasta voi tehdä ostoksia myös omaan kotiinsa.

lue lisää näköislehdestä

Trampolin Parkin yrittäjä uskoo erilaisten harrastuspaikkojen lisäävän kaikenikäisten liikkumista. Suurin kilpailija on kotisohva.

lue lisää näköislehdestä

Nyt täytyy sanoa hyvät lukijat ja yhteistyökumppanit, että menipäs vuosi nopeasti! Vuosi sitten 3. syyskuuta oli se päivä, kun historian ensimmäinen Kottiin!-lehti julkaistiin Jyväskylän seudulla. Ensimmäisten lehtien tarkoitus oli kerätä palautetta, jotta pystyimme kehittämään lehteä tuotteena. Alusta saakka tavoite oli vuodessa 2017, jonka aikana julkaisemme yhteensä 24 lehteä. Tämä juhlalehti on järjestyksessään 16. lehti, joten loppuvuonna Kottiin!-lehti ilmestyy vielä kahdeksan kertaa. Mutta tämä on vasta alkua!

> lue lisää näköislehdestä

Keittiöiden remontoimiseen ja sisustamiseen satsataan nykyisin aiempaa enemmän. Koska keittiökalustevalmistajia ja -myymälöitä on markkinoilla runsaasti, on hyvä tietää, mihin päätöksenteossa kannattaa kiinnittää huomiota.

Lue lisää näköislehdestä

Printtimedian parissa työskentelevä Taina Pipinen taitaa informaation muuttamiseen visuaaliseen muotoon. Graafisen suunnittelijan sydäntä lähellä on erityisesti kirjojen tekeminen.

Lue lisää näköislehdestä

Puraisiko sisustuskärpänen, mutta et haluaisi laittaa rahaa palamaan? Kirpputoreilta ja käytetyn tavaran liikkeistä voi tehdä persoonallisia löytöjä pikkurahalla. Myös omasta tarpeettomasta tavarasta luopuminen kannattaa, sillä esimerkiksi moni opiskelija etsii kotiinsa täytettä juuri nyt.

Lue lisää näköislehdestä

Kasvu Open Oy:n toimitusjohtajalla Uljas Valkeisella riittää energiaa niin työhön kuin vapaa-ajallekin. Hän uskoo, että sopiva stressi pitää tylsistymisen loitolla.

Lue lisää näköislehdestä

Vaajakosken Hupelin historiallisiin maisemiin rakentuu parhaillaan asuntoja. Vanhan uittokämpän muutoksen asuinkäyttöön mahdollisti asemakaavamuutos, joka hyväksyttiin jo nelisen vuotta sitten.

> Lue lisää näköislehdestä

Harrastuskurssien ohella Jyväskylän Taitokeskuksessa Kivääritehtaalla voi suorittaa käsityöntekijän ammattitutkinnon. Sanna Kuitunen opiskeli käsityöyrittäjäksi tekniikkanaan
hopeatyöt.
lue lisää näköislehdestä

Multamestan yrittäjä Jussi Ala-Krekolalla on takana kiireinen kesä. Multamestan päätuote on multa: sen valmistus, myynti ja kuljetus.

lue lisää näköislehdestä

Jyväskylässä viime keväänä lanseerattu mobiilietukortti HappyCard on otettu hyvin vastaan. Muutamassa kuukaudessa sen on ottanut käyttöönsä jo yli 50 yritystä ja 600 kuluttajaa. Sovelluksen takana on yrittäjä Mika Nousiainen tiimeineen.

lue lisää näköislehdestä

Kampaamoalan yrittäjä Aki Korpinen ei jää laakereille lepäämään, vaikka hän onkin tuonut alalle jo useita uusia tuulahduksia vuosien varrella. Nyt hän haluaisi Jyväskylään kauneusalan keskittymän, josta hyötyisivät sekä toimijat että asiakkaat.

lue lisää näköislehdestä

Bongasimme Mikkelin asuntomessuilta omakotiasumisen tuoreimmat trendit. Saimaan rannalle sijoittuvan messualueen tarjontaan voi käydä tutustumassa 13. elokuuta saakka. Esillä on 31 kohdetta, joista 29 on pientaloja.

lue lisää näköislehdestä

Kaksosveljekset Eetu ja Vili Koivistoinen saivat kesän alussa valkolakit päähänsä. Golfista heillä on kuitenkin jo vuosikymmenen kokemus. Nuorten miesten tavoitteena ovat Euroopan ammattilaiskentät.

Lue lisää näköislehdestämme

Tuvassa on lämmintä ja hanasta tulee puhdasta vettä. Nämä ovat asioita, joita me suomalaiset olemme tottuneet pitämään itsestäänselvyyksinä. Lämmön ja veden saannille voi kuitenkin tulla tyly
stoppi, jos kodin LVI-tekniikka jätetään heitteille.

Lue lisää näköislehdestämme

Riitta Kivelän tie varatuomariksi ja yrittäjäksi ei ollut kutsumus, mutta siinä tilanteessa hän nyt kuitenkin on – ja tyytyväisenä.

Lue lisää näköislehdestämme

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan nostopalveluista vastaavalla Havator Oy:lla on pysyvä toimipiste Äänekoskella. Parhaillaan yritys etsii tiloja myös Jyväskylästä.

Lue lisää näköislehdestämme

Kalle Rovanperä, 16, on yksi kaikkien aikojen suurimmista rallitoivoistamme. Hän voitti viime kaudella Latvian yleisen luokan rallimestaruuden ja kisaa tänä vuonna
erikoisluvalla rallin SM-sarjassa. Plakkarissa on jo kaksi osakilpailuvoittoa.

Lue lisää näköislehdestämme

27.-30.7. ajettava Neste Ralli tarjoaa kutkuttavia hetkiä kotimaisille penkkiurheilun ystäville, sillä kuninkuusluokka WRC:stä alkaen lähtöviivalle nähdään nippu voittovalmiita suomalaisnimiä.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Toimimaton salaojajärjestelmä aiheutti keltinmäkeläisen kerrostalon kellariin kosteusvaurion viime kesänä. Taloyhtiö tarttui ripeästi asiaan. Nyt taloa suojaa toimiva
salaojitus sekä vesieristys. Remontin myötä myös piha-alueen ilme ja käytettävyys paranivat.

Lue lisää näköislehdestämme

Sepänaukion vieressä sijaitsevan Sepän puodin tuotevalikoimassa näkyy keskisuomalainen, nuorekas kädenjälki. Sepän puotia pyörittää reilu tusina 21-49-vuotiasta käsityöläistä.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Nappaa talteen herkullinen grillimenu, jonka voit toteuttaa niin kotona kuin mökilläkin. Tämä kokonaisuus kelpaa vaativammallekin herkkusuulle.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Maria Lund tähdittää tänä suvena Muuramessa pyörivää Suomi-neito 100 v. – Aikuinen nainen -esitystä. Freelancerina toimivalle laulajattarelle pesti on mieleinen, sillä hän pääsee näyttämään osaamistaan useissa eri rooleissa.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Kesäkuun 13. päivä tuli kuluneeksi 118 vuotta siitä, kun Jyväskylän ensimmäisen hotelliksi suunnitellun rakennuksen, Hotelli Wahlgrenin, avajaisia vietettiin. Näyttävän hotelli- ja ravintolarakennuksen takana oli Joensuusta Petäjäveden kautta Jyväskylään muuttanut Nikolai Wahlgren. Samana vuonna Jyväskylä sai uuden kunnallistalon, asemakaavan ja uusittuja kadunnimiä. Niiden mukaan hotelli sijaitsi Nikolainkadun ja Asemakadun kulmassa.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Nyt on paras aika tehdä vihtoja, kuten Länsi-Suomessa sanottaisiin. Itä- Suomessa vastotaan. Yhtä kaikki, nyt saunotaan!

>> Lue lisää näköislehdestämme

Jyväskyläläinen Emmi Virtanen saavutti 2010-luvun taitteessa menestystä taekwondokana. Nyt potkut ja lyönnit ovat vaihtuneet ikimuistoisten hetkien vangitsemiseen. Kilpailuvietti on yhä vahva.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Kahteen toimialaan, asuntorakentamiseen ja hoivarakentamiseen keskittyvän Rakennusliike Lapti Oy:n toiminta Keski-Suomessa on käynnistynyt vauhdikkaasti. Toimintaa pyritään kehittämään jatkuvasti asiakaspalautteen avulla.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Harjun laidalla on käyty torikauppaa vuodesta 1931. Sitä ennen tori oli Kaupunginkirkon ja Kunnallistalon tuntumassa. Tähän tietoon Jyväskylän tori siirtyy ensi vuonna Asemaaukiolle. Siirtämisen avulla tori yritetään taas saada kaupunkilaisten asiointireitin varteen.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Autoalalla vuosia työskennelleet Mika Kauppinen ja Anssi Poikonen halusivat satsata työssään laatuun ja hyvään asiakaspalveluun. Samankaltainen ajatusmaailma innosti miehiä. Niinpä he päättivät pistää työkalut samaan pakkiin ja perustivat Mikan & Anssin Autohuolto Oy:n Palokan Heinämäkeen.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Heidi Sohlbergin äänestä huokuu ilo, kun hän vastaa puhelimeen. Tällaisena, pirteänä, elämää pulppuavana ja hymyilevänä moni suomalainen on tottunut Sohlbergin tuntemaan. Viimeisen vuoden aikana Sohlbergin positiivinen elämänasenne on kuitenkin ollut koetuksella.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Karjalaiset kesäjuhlat kajahtavat Jyväskylässä tulevana viikonloppuna 16.-18. kesäkuuta. Tapahtumaan odotetaan jopa 20 000 vierasta.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Auringonpalvojien unelmarannat, kalastajakylien rauhallinen tunnelma ja Espanjan keittiön herkut houkuttelevat Välimerellä sijaitsevalle Menorcalle, Baleaarien toiseksi suurimmalle saarelle.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Jyväskylän Lohen ja Kirin edustusjoukkueet kalistelevat pesäpallomailoja vastakkain ensi kertaa yli vuosikymmeneen. Seurapomot ovat varmoja, että tänään, lauantaina 10. kesäkuuta Korkeakosken legendaarisella pesäpallokentällä rikotaan kauden katsojaennätykset.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Katupöly ja siitepöly vaivaavat keväisin monia. Apu voi löytyä suolasta: hengitettynä suolahiukkaset helpottavat liman liikkeelle lähtemistä keuhkoista.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Lifestyle-myymälä Herttalan nimen haluttiin huokuvan kodikasta tunnelmaa. Siihen, verkostoitumiseen, paikallisiin tuotteisiin ja yhteisöllisyyteen uskovat yrittäjät Etta Hintikka ja Sanna Komaro.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Seppo Pulkkisella on johdettavanaan vain luottopelaajia. Happeen pitkäaikainen valmentaja ja Kuokkalan yhtenäiskoulun rehtori uskoo, että oikean roolin löydyttyä jokainen yksilö on valmis kantamaan vastuun omasta työstään ja yhteisön hyvinvoinnista.

>> Lue lisää näköislehdestämme

Hotelli Albassa on kääritty hihoja koko kevään ajan: miltei 40 huonetta sai uuden kylpyhuoneen. Nyt urakka on saatu tällä erää päätökseen

>> Lue lisää nkköislehdestämme

Hyvin istuvat bikinit ja alusvaatteet löytyvät sovittamalla. Inna Mantilan mukaan oikea kuppikoko pitäisi päivittää vähintään kerran vuodessa.

>> Lue lisää näköislehdestämme